Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Kryptoměny: Bitcoin zatím přešlapuje a hledá směr

Kryptoměny

Bitcoin (BTC) v minulém týdnu poklesl až pod úroveň 50 000 USD za jeden BTC. Reakce nakupujících na sebe nenechala dlouho čekat a nejznámější kryptoměna světa během několika hodin výrazně posílila. Aktuálně se pohybujeme na ceně okolo 59 000 USD. 

Z pohledu technické analýzy se stále nacházíme pohybu do strany bez jasného směřování. Cena respektuje významné supporty i resistence, od kterých se odráží. O něco výraznější tlak je na pokles, ale není to nic zásadního. Spíše jsme svědky určité vyrovnanosti sil mezi nakupujícími a prodávajícími. 

Co se týče vstupu do různých pozic (tradingových nebo investičních), tak v takto nastaveném trhu se nám otevírá možnost opatrně vstupovat i do krátkodobých shortových tradů, a to v oblastech tržních resistencí. Pro vyhledání vstupů do longových krátkodobých a střednědobých tradingových pozic, tak i dlouhodobějších investičních nebo HODLing pozic, máme pod trhem několik zajímavých míst, která již v minulosti prokázala svou důležitost. Jde nejenom o kulatá čísla, ale také swingová Low, kde v minulosti vstoupili do trhu aktivní nakupující. Resistence nad trhem mohou sloužit pro částečné vybírání zisků z longových pozic.

Celkově dejte pozor na další vývoj situace na ostatních finančních trzích, hlavně amerického dolaru, který tvoří druhou měnu tohoto páru. USD je stále druhou nejsilnější měnou letošního roku.

Template do platformy MT4 naleznete ZDE.

Kryptomeny BTCUSD 12. 8. 2024
Graf BTCUSD

Přeji všem mnoho úspěchů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Kryptoměny: Bitcoin zatím přešlapuje a hledá směr