Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Měny z jižní polokoule výrazně oslabují

FX NEWS

Obě hlavní měny z jižní polokoule (jak AUD, tak NZD) v posledních několika dnech velmi výrazně oslabují. Žádná z nich již není letošním roce v zelených číslech. Pojďme se na obě měny podívat detailněji. 

Australský dolar (AUD)

Australský dolar vytvořil 11. 7. 2024 své letošní prozatimní High. Od té doby však oslabil o -4,2 % a aktuálně se pohybuje pod úrovní klouzavého průměru 200 i Open letošního roku. Tento propad navíc proběhl v rámci několika dnů, během kterých se AUD stal několikrát nejslabší měnou dne. Dokonce i několikrát v řadě. V současné době tak panuje na této komoditní měně velmi silné klesající momentum, které se vělmi pravděpodobně promítne i do dalšího vývoje. Uvidíme, jak index zareaguje na blízké supporty v podobě POC loňského roku a dlouhého knotu býčího pinbaru. 

Graf AUD 25. 7. 2024
Graf AUD Indexu
Zdroj: fxHelper

Novozélandský dolar (NZD)

Podobná situace panuje na NZD. Obě měny jsou ze stejného regionu a jsou na sebe úzce navázané. Velmi často se tak pohybují podobně. Také novozélandský dolar v posledních dnech velmi razantně oslabuje. Dnes klesá již 10 den z posledních dvanácti. Své letošní High, od kterého se aktuálně nachází -5,20 %, vytvořil 12. 6. 2024. Propad však započal až ve stejný okamžik jako australský dolar, tj. okolo 10. 7. 2024. Na rozdíl od AUD vytváří od včerejšího dne své letošní Low a blíží se k supportu vytvořenému v loňském roce. Silné klesající momentum bude i na této měně hrát hlavní roli. 

Graf NZD 25. 7. 2024Graf NZD Indexu
Zdroj: fxHelper

Autor: Michal Stibor

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Měny z jižní polokoule výrazně oslabují