Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

TOP 3 edukační materiály XTB na léto 2024

O úspěchu, Očima brokerů, Tradingové strategie

Letní sezóna začala a s ní i čas dovolených a odpočinku. Léto bývá klidnějším obdobím s přebytkem volného času, ale kromě možností relaxu také skýtá možnost rozšířit si své znalosti z oblastí, které vás zajímají. Pokud se chcete soustředit na svět investic a tradingu, máme pro vás tři bezplatné materiály, které vám pomohou zdokonalit se a stát se zběhlým investorem či traderem.

Tvorba akciového portfolia


Videokurz Tvorba akciového portfolia Tomáše Vranky patří k těm nejpopulárnějším vzdělávacím materiálům u XTB. Pokud se zajímáte o dlouhodobé investování do akcií a ETF, tento kurz je ideální pro úplné začátečníky i mírně pokročilé, kteří si chtějí osvěžit nebo rozšířit své základní znalosti. Tomáš Vranka se akciovému investování věnuje již více než 10 let a pro XTB tvoří velkou část obsahu na toto téma.

Tento videokurz je tak do určité míry výtahem toho nejdůležitějšího, co se za svou investiční kariéru dozvěděl. Ve videích naleznete kompletní postup, jak sestavit investiční portfolio tak, aby vyhovovalo vašim požadavkům. Vše od obecných informací a výběru akcií či ETF, přes samotný nákup titulů, až po následné zabezpečení celého portfolia.

Kompletní obsah kurzu:

  • Úvod do světa akciového investování
  • Akcie vs. ETF
  • Výkonnost a propady ETF
  • Akcie (hodnotové vs. růstové)
  • Akcie (základní finanční ukazatele)
  • Diverzifikace, psychologie, prodej
  • Zdroje informací
  • Netradiční zdroje informací

Odkaz na bezplatné přehrání videokurzu: https://cz.xtb.com/tvorba-akcioveho-portfolia

Trading pro začátečníky

V případě, že vás láka více krátkodobé obchodování, kurz Trading pro začátečníky Karola Hajdučka je ideálním odrazovým můstkem pro začínající tradery. Ačkoliv trading a investování bývá často veřejností považováno za jedno a to samé, jedná se o dvě zcela odlišné disciplíny. Investování je spíše pasivní dlouhodobá záležitost. Když však mluvíme o tradingu, jde spíše o krátkodobé aktivní obchodování, kde velkou roli hraje technická analýza ve formě grafů a indikátorů. Trading je také často spojován s jinými instrumenty než investice. Kromě akciových indexů je také populární obchodování komodit (např. zlato, ropa, zemní plyn nebo kakao), měnových párů, případně i kryptoměn.

Krátkodobé obchodování je bezpochyby náročnější disciplínou než pasivní investování a není pro každého. Aby se člověk stal úspěšným obchodníkem, je potřeba více studia i tréninku. Výhodou je ale fakt, že pokud se člověk opravdu propracuje k dlouhodobé ziskovosti v krátkodobém obchodování, není již vázán na růst finančních trhů, protože je schopen být ziskový v jakémkoli prostředí.

Ve videokurzu Trading pro začátečníky naleznete:

  • Jak se účastnit trhu
  • Specifika trhů a jejich výběr
  • Základy a pokročilé metody technické analýzy
  • Základy fundamentální analýzy a indikátory
  • Jak řídit riziko
  • Psychologie v obchodování a nejčastější chyby
  • Tvorba obchodního plánu

Odkaz na bezplatné přehrání videokurzu: https://vzdelavani.xtb.com/trading-pro-zacatecniky

E-book: Jak koupit či prodat zlato u XTB

Třetím materiálem, který stojí za zmínku, je „zlatý e-book”. Zlato je bezpochyby dlouhodobě jedním z nejpopulárnějších investičních i tradingových instrumentů. Díky tomu v průběhu let vzniklo mnoho způsobů, jak tento drahý kov obchodovat. Samozřejmě se nabízí nákup zlata ve fyzické podobě. To je ale spojeno s problematickou a potenciálně drahou úschovou.

Stále více investorů kvůli tomu volí možnost „komoditního ETF na zlato”, eventuálně nákup akcií společností, které jsou s produkcí zlata spojené. Pro tradery je zde také možnost obchodovat zlato na páku pomocí kontraktů CFD.

Všechny tyto možností mají své pro a proti. Tento e-book by vám měl pomoci nejen se zorientováním v aktuální situaci na trhu se zlatem, ale také s rozhodnutím, jakou formu zlata pro vaše obchodní účely zvolit.

V e-booku s názvem Jak koupit či prodat zlato u XTB se dozvíte:

  • Jak vypadá aktuální fundamentální situace
  • Jak zlato reaguje na rostoucí zájem centrálních bank
  • Co se stane se zlatem po zvýšení sazeb ze strany Fedu
  • Jaký je výhled na další vývoj zlata
  • Jak obchodovat zlato u XTB

Odkaz na bezplatné stažení e-booku v PDF: https://cz.xtb.com/jak-nakoupit-ci-prodat-zlato-v-xtb

PŘEČTĚTE SI RECENZI BROKERA XTB

 

Poučení o rizicích spojených s investováním
Rozdílové smlouvy jsou komplexní nástroje a v důsledku použití finanční páky jsou spojeny s vysokým rizikem rychlého vzniku finanční ztráty. U 77 % účtů retailových investorů došlo při obchodování s rozdílovými smlouvami u tohoto poskytovatele ke vzniku ztráty. Měli byste zvážit, zda rozumíte tomu, jak rozdílové smlouvy fungují, a zda si můžete dovolit vysoké riziko ztráty svých finančních prostředků. Investování je rizikové. Investujte zodpovědně.

 

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
TOP 3 edukační materiály XTB na léto 2024